Robert Veenstra stapt op

21 jun 2013 - 17:45

Robert Veenstra is opgestapt als voorzitter van SC Heerenveen. Dit is vrijdagmiddag bekend gemaakt op een bijeenkomst voor medewerkers van SC Heerenveen. Robert Veenstra was hier niet bij aanwezig. In een persverklaring laat Veenstra weten dat hij SC Heerenveen 'De ruimte' wil geven.

Veenstra wil oplossingen voor de onrust bij de klup niet langer blokkeren, aldus de verklaring. Robert Veenstra lag al een lange tijd onder vuur. De supporters en ook verschillende sponsoren zeiden eerder het vertrouwen in Veenstra op.

Ook Foppe de Haan zei het afgelopen weekeinde dat Veenstra moest vertrekken. Robert Veenstra heeft drie jaar bij SC Heerenveen gewerkt.

Op de website van SC Heerenveen staat de volgende verklaring:

In goed onderling overleg met het Stichtingsbestuur en de Raad van Commissarissen heeft directievoorzitter Robert Veenstra besloten mogelijke oplossingen voor de aanhoudende onrust binnen de club niet in de weg te willen staan en sc Heerenveen per direct te verlaten. Het Stichtingsbestuur en de Raad van Commissarissen respecteren de beslissing van de directievoorzitter en betreuren ten zeerste dat over zijn functioneren een over het algemeen te eenzijdig beeld is ontstaan. Robert Veenstra is bijna 3 jaar voor sc Heerenveen werkzaam geweest. Hij heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de herstructurering die noodzakelijk was om de club terug te brengen in de gezonde categorie 3 van Betaald Voetbal Organisaties.

Het onlangs aangekondigde adviestraject voor sc Heerenveen wordt doorgezet met als doel een substantiële bijdrage te leveren aan de stabiliteit van de club.
De Raad van Commissarissen neemt vooralsnog, in samenwerking met de huidige organisatie, de statutaire verantwoordelijkheid van de directievoorzitter waar.

(advertinsje)