Jacobi schrikt van verhalen

10 jun 2013 - 16:26

'Je schrikt je kapot als je de verhalen hoort'. Dat zei Lutz Jacobi zondag in Heerenveen op de vergadering van verontruste supporters en sponsors van SC Heerenveen. Tweede Kamerlid Jacobi zit in de klachtencommissie die de onrust bij de club onderzoekt. Ze zei dat tientallen personeelsleden bij haar zijn geweest om te praten.

Volgens Jacobi durven de personeelsleden geen kritiek meer te uiten. Ze zijn bang dat ze de volgende zijn die er uit vliegt. De vergadering trok ongeveer 1000 bezoekers.

Het actiecommissie geeft het stichtingsbestuur - eigenaar van SC Heerenveen - tot vrijdag tijd om te stoppen met het onderzoek van Paul Nobelen naar de onrust. Ze willen dat het bestuur in zee gaat met het voorstel van burgemeester Van der Zwan van Heerenveen. Die vindt dat er een commissie moet komen met daarin één persoon namens de gemeente, één namens de club en één namens het actiecomité. Die moeten dan tot een bindende conclusie komen. Als het bestuur het voorstel van het actiecomité niet aanneemt, gaat het comité verder met actievoeren.

(advertinsje)
(advertinsje)