Brand onder contrôle

09 jun 2013 - 13:03

De brandweer heeft de brand op de Saturnus in Heerenveen onder contrôle. De brand ontstond zondagochtend rond acht uur, waarschijnlijk in een papiercontainer, en sloeg daarna over naar een vrachtauto. Daarna vatten nog eens vier andere vrachtauto's vlam. Alle trucks zijn verloren gegaan. Ze waren beladen met levensmiddelen. Een aantal containers is ook verbrand.

Vanwege de vrijgekomen rook werden bewoners in het centrum van Heerenveen opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden. De politie verzond daarvoor een NL-Alert.

Uit metingen blijkt dat de vrijgekomen rook geen geen schadelijke stoffen bevatte, al is het inademen van rook nooit goed. Om die reden werd publiek op afstand gehouden. Bovendien knalden putdeksels omhoog, mogelijk door bluswater of door diesel die in het riool terecht gekomen was.

Door de grote inzet kon de brandweer voorkomen dat de brand oversloeg naar naastgelegen gebouwen. Het gaat dan onder andere om het distributiecentrum van de Lidl. Bij de brand raakte niemand gewond.

Trefwoorden: 
brand Heerenveen
(advertinsje)