Vlieland dupe van ticketstrijd

07 jun 2013 - 17:07

De actie met goedkope tickets van rederijen Doeksen en EVT naar Terschelling is schadelijk voor het toerisme op Vlieland. De vaste vakantiegasten zullen deze zomer gewoon komen, verwacht burgemeester Yorick Haan. Maar er is ook een groep mensen die zich laat verleiden door de lage prijzen en die nu Vlieland links laten liggen omdat dat duurder is.

De gemeente Vlieland en de ondernemers hebben Doeksen in een brief gevraagd of de prijs van de tickets naar Vlieland omlaag kunnen. Doeksen verwacht niet dat dat op korte termijn zal gebeuren.

Vlieland onderneemt geen juridische stappen, laat burgemeester Haan weten. Volgens de burgemeeter ligt de bal nu bij de staatssecretaris.

In een latere reactie maakt Doeksen bekend dat Vlieland er niet hoeft op te rekenen dat de overtocht naar het eiland goedkoper wordt. Dat zegt directeur Paul Melles van Doeksen. De afvaarten van en naar Vlieland zijn al jaren onrendabel. In het verleden compenseerde het bedrijf dat verlies met zwarte cijfers op de overtochten van en naar Terschelling, maar dat is nu voorbij. Door de komst van de EVT maakt Doeksen op die overtochten ook verlies. Daarom houdt de rederij tot het hoogseizoen acties om passagiers voor 4 euro naar Terschelling te brengen. Melles hoopt dat het Europese Hof en het Rijk uiteindelijk een oplossing vinden in de strijd tussen Doeksen en de EVT. Tot die tijd maakt Doeksen zware verliezen. In 2012 waren de verliezen 3 miljoen euro.

Trefwoorden: 
EVT Doeksen Vlieland Terschelling
(Advertentie)
(Advertentie)