SP: zorgen over toekomst Omrop

30 maaie 2013 - 12:24

De Tweede-Kamerfractie van de SP maakt zich grote zorgen over de toekomst van Omrop Fryslân, nu deze niet goed geregeld is tijdens het debat over de Taalwet in de Tweede Kamer. In dat debat werd lang en breed gediscussieerd over Omrop Fryslân. SP en ChristenUnie kwamen met een motie, die voorstelde niet verder te bezuinigen op Omrop Fryslân. Die motie werd niet ondersteund door de andere partijen. Tweede-Kamerlid Ronald van Raak was erg teleurgesteld in de opstelling van Lutz Jacobi van de Partij van de Arbeid.

'Als je zo erg wil opkomen voor het Fries, moet je er ook voor zorgen dat er niet verder bezuinigd wordt op Omrop Fryslân.' PvdA en het CDA presenteerden ook hun eigen motie over Omrop Fryslân. Omdat er voor geen van de moties een meerderheid was, zijn ze alle drie aangehouden. VVD-Kamerlid Aukje de Vries verwees naar een eerdere motie over Omrop Fryslân, die ook door haar partij werd ondersteund.

Hoe het nu gaat met de bezuinigingen op de publieke omroep en de toekomst van Omrop Fryslân, wordt over drie weken duidelijk in het debat over de Mediawet. Van Raak maakt zich daar zorgen over, omdat het debat over alle omroepen gaat. De Taalwet was volgens hem de mogelijkheid om de positie van Omrop Fryslân al vooraf goed te regelen.

(advertinsje)