Oproep voor Fries koningslied

22 apr 2013 - 16:59

Er is ook in Friesland veel te doen om het koningslied. Medewerkers van Hessel en Tess op Terschelling doen een oproep voor een Fries koningslied, nu componist John Ewbank zijn officiële koningslied na kritiek heeft terug getrokken.

Friezen kunnen zich aanmelden op anna@hessel.nl. De melodie van het Friese koningslied is 'One heart' van Hessel en Tess. Het lied kan opgenomen worden in de studio bij café De Groene Weide.

Alle talen zijn toegestaan in het Friese koningslied. Voor vrijdag moet de tekst binnen zijn bij de medewerkers van Hessel en Tess.

Zanger Syb van der Ploeg laat in een reactie weten dat hij erg geschrokken is van alle kritiek op Ewbank's koningslied. Hij heeft zelf daarin meegezongen. Op 30 april zou het lied gezongen worden voor Willem-Alexander en Máxima, maar vooral op de tekst kwam grote kritiek.

Naast het nieuwe Friese lied zijn er ook nog andere mogelijke opvolgers van het koningslied van Ewbank. Zo heeft cabaretier Paul van Vliet een lied opgenomen in een studio van producer Michiel Hoogenboezem in Wergea. Het koortje werd gedaan door Mirjam Timmer, voorheen van Twarres. Zanger Dries Roelvink heeft ook een koningslied op YouTube gezet.

(Advertentie)
(Advertentie)