Zaak-Mûnein: 5 jaar geëist

18 apr 2013 - 17:02

In het hoger beroep van de steekpartij in Mûnein is donderdag 5 jaar celstraf geëist tegen de verdachte (25) uit Leeuwarden. De steekpartij was in oktober 2011. Daarbij werd een man uit Gorredijk (33) neergestoken. Hij raakte zwaar gewond. De eis van het Hof is even hoog als de eerdere eis van de rechtbank.

De advocaat van de hoofdverdachte uit Leeuwarden vroeg om een vrijspraak van zijn cliënt. Er zijn veel dingen die de hoofdverdachte vrijpleit, zegt zijn advocaat. Zo zou degene die gestoken heeft, een kaal hoofd hebben en de Leeuwarder heeft stekeltjeshaar.

Er is veel te weinig bewijs tegen zijn cliënt, zegt mr. T.P. Van Dijken, de advocaat van de verdachte. In de zaak waren voor het Hof zijn twee getuigen opgeroepen die elkaar erg tegenspreken. Ook kwam de verdachte donderdag zelf met een nieuwe verklaring. Voor de rechtbank heeft hij nog gezegd dat hij helemaal niet op de plaats van het misdrijf is geweest. Nu geeft hij toe dat hij wel geslagen heeft, maar niet gestoken. De uitspraak is over twee weken, op 2 mei.

Trefwoorden: 
Mûnein rechtszaak
(advertinsje)
(advertinsje)