Scherpere acties bij Prins

13 mrt 2013 - 15:14

Er komen scherpere acties bij het bedrijf Prins Dokkum. Het personeel overlegt daarover met vertegenwoordigers van de vakbonden. De werknemers hebben het werk woensdag opnieuw neergelegd, van 18 minuten over tien tot 18 minuten over twaalf.

In een horecagelegenheid in Dokkum vindt een bijeenkomst plaats waarop de bonden met de medewerkers overleggen over nieuwe acties tegen sluiting van de vangrailfabriek. De vakbonden hebben dinsdag opnieuw met de directie overlegd over een beter sociaal plan.

De directie heeft voor de vierde keer aangegeven niet te willen meewerken aan dat betere sociaal plan en heeft het bestaande aanbod ingetrokken. De productie van vangrails bij Prins in Dokkum wordt door het Noorse moederbedrijf Saferoad naar Duitsland of Polen overgebracht waar goedkoper kan worden gewerkt. Prins Dokkum zou met verlies draaien.

De directie ziet voorlopig geen oplossing in het conflict met de werknemers en de vakbonden. Directeur Herman Odijk gaat het advies van de ondernemingsraad over de reorganisatie wel bestuderen. Het voortbestaan van de fabriek in Dokkum is voor de directeur echter geen optie, omdat er volgens hem geen alternatieven zijn.

Trefwoorden: 
Prins Dokkum
(advertinsje)
(advertinsje)