Rattenplaag in Snikzwaag

15 feb 2013 - 14:29

Bewoners van de Ljouwerterdyk in Snikzwaag hebben last van ratten. De familie Bergsma denkt dat die afkomstig zijn van de buren. Ze hebben de laatste tijd al zes ratten bij hun huis gevangen. Toen er twee weken geleden een rat in de woonkamer werd gevangen hebben ze contact gezocht met de gemeente om wat aan de overlast te doen.

Bij de buren staat een half ingestorte boerderij op het erf en volgens de Bergsma's houden ze hun erf ook niet goed schoon. De buurman zegt echter dat dat ook al zo was toen de Bergsma's het huis naast hem kochten.

De buurman is ook wel bezig met opruimen, maar het is veel werk en hij heeft wat tegenslag gehad omdat hij aan zijn voeten geopereerd moest worden. Zelf heeft hij ook rattenvallen op zijn erf en hij heeft het laatste half jaar maar één rat gevangen. De gemeente Skarsterlân onderzoekt of ze wat aan de overlast kunnen doen. Als er gevaar is voor de gezondheid zou de gemeente kunnen ingrijpen met een dwangsom. Over een paar weken moet hier meer duidelijkheid over zijn.

(advertinsje)
(advertinsje)