Verkoop NDC mediagroep

09 feb 2013 - 14:52

De verkoop van de NDC mediagroep, is bijna een week later dan verwacht een feit. Vrijdagavond kwamen de onderhandelende partijen tot een akkoord. Het bedrijf komt definitief in handen van drie partijen, FB Oranjewoud (voorheen Fryslân Boppe), de oud-grootaandeelhouder van NDC media, Je Maintiendrai, en ING Corporate Investments.

De bevestiging over de overname kwam vrijdagavond laat van Jorrit Volkers van FB Oranjewoud en van de beide hoofdredacteuren van de Leeuwarder Courant en het Dadblad van het Noorden, Snijder en Sijpersma.

De zaak leek al eerder in kannen en kruiken tot er een kink in de kabel kwam. Volgens Jorrit Volkers had dat vooral te maken met de harde opstelling van de ING. Drie dagen later is de overname nu toch een feit. De inhoud van de overeenkomst is nog niet bekend. FB Oranjewoud krijgt net geen 50% van de aandelen, ING Corporate Investment 33% en Je Maintiendrai 17%. De NDC mediagroep is onder andere van de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden.

De gesprekken over de overname duurden langer, omdat er moest worden onderhandeld over een zogenaamde 'carve-out-situatie'. Daardoor komt de NDC los van de holdingstructuur. Oranjewâld en ING wilden eerst garanties hebben voordat ze akkoord gingen met de carve-out-constructie. Er is nog niets bekend over het aatal mensen dat moet worden ontslagen. Maar dat er werknemers uit moeten, is zeker. Het personeel wordt maandagmiddag om 1 uur op de hoogte gesteld.

Trefwoorden: 
NDC Mediagroep
(Advertentie)
(Advertentie)