6 jaar voor doodrijden fietser

06 feb 2013 - 14:24

Er is opnieuw 6 jaar cel geëist tegen de verdachte die twee jaar geleden in Leeuwarden een fietser doodreed. Ook de eis dat de man 5 jaar zijn rijbewijs kwijt was, is blijven staan. Dit is woensdag uitgesproken in de hoger beroepszaak voor het gerechtshof in Leeuwarden. De advocaat-generaal vindt dat er genoeg bewijs is voor roekeloos gedrag, doodslag en poging tot doodslag.

Het slachtoffer, de 56-jarige Eeuwke Reidsma werd in maart 2011 met zijn dochter op de fiets aangereden door een automobilist met drank op, die veel te hard reed.

Reidsma overleed, zijn dochter raakte zwaargewond. De verdachte werd veroordeeld tot vijf jaar cel en vijf jaar rijontzegging. Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep. Dat vond de straf te laag, omdat er geen sprake was van een ongeluk, maar van doodslag. De verdachte is ook in beroep gegaan, omdat hij de straf te zwaar vindt. Volgens zijn advocaat is er geen bewijs dat de verdachte zo hard reed. Bij de hoger beroepszaak vandaag is veel familie van het slachtoffer aanwezig.

Trefwoorden: 
Eeuwke Reidsma
(advertinsje)