Epke en Marit beste sporters

31 jan 2013 - 14:01

Epke Zonderland is op het Fries sportgala opnieuw uitgeroepen tot Fries sportman 2012. Bij de vrouwen ging de titel naar Marit Bouwmeester. Bij de Friese sporten is Oane Galama uitgeroepen tot Friese sporter 2012. Hij bleef kaatser Leonie van der Graaf-Zeinstra en skûtsjeschipper Douwe Visser van het Sneker skûtsje voor. Galama werd het afgelopen jaar Nederlands kampioen. Friese sportploeg van het jaar is de mannenshorttrackploeg geworden. De ploeg met Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma werd o.a. Europees kampioen.

Schaatster Antoinette de Jong uit Rottum is het sporttalent van 2012. De sportstimuleringsprijs was voor HZ&PC, de zwemclub uit Heerenveen voor de stimulering van het parazwemmen. Henk Gemser uit Oudehaske kreeg de oeuvreprijs.

Het was misschien niet een grote verrassing dat Epke Zonderland en Marit Bouwmeester de sporters van 2012 werden. Toch was er genoeg concurrentie voor de gouden turner en de zilveren zeilster. Europees en wereldkampioen schaatsen Sven Kramer en Europees kampioen shorttrack Sjinkie Knegt waren bij de mannen de andere genomineerde sporters. Bij de vrouwen waren dat wereldkampioen schaatsen Ireen Wüst en zilveren paralympiër Alyda Norbruis.

Trefwoorden: 
sportgala
(Advertentie)
(Advertentie)