Toertochten nemen maatregelen

25 jan 2013 - 16:43

De organisaties van de toertochten van zaterdag in Friesland nemen extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de chaos is Giethoorn. Daar kwamen teveel mensen op het ijs en moest de tocht gestaakt worden. De Friese ijsclubs hebben samen met de politie en de betrokken gemeenten afspraken gemaakt over de veiligheidsmaatregelen. Bij de tocht van zaterdag in Sloten, waar een deel van de Elfstedentocht gereden wordt, neemt de organisatie geen enkel risico. Het maximale aantal deelnemers is daar 5000. 

Daarna worden de mensen doorverwezen naar andere tochten in de buurt.

Aan de tocht op de Jan Durkspolder bij Eernewoude kunnen hoogstens 4000 mensen meedoen. Als dat maximum bereikt is worden mensen aangeraden niet meer naar Eernewoude te komen. Hetzelfde geldt voor de tocht bij Ezumakeeg, tegen het Lauwersmagebied aan. Ook daar kunnen niet meer dan 4000 schaatsers mee doen. De organisaties kunnen echter mensen die het ijs op willen, niet tegenhouden, omdat de natuurgebieden vrij toegankelijk zijn. Daar worden extra vrijwilligers ingezet om het parkeren in goede banen te leiden.

Aan de toertocht op de Brekken bij Sneek kunnen niet meer dan 2500 mensen meedoen, en ook daar zal streng aan het maximum vastgehouden worden. Omdat dit een vrij kleine familietoertocht is, worden hier geen grote mensenmassa's verwacht.

Trefwoorden: 
fertochten toertochten
(Advertentie)
(Advertentie)