'PeliKoepelkerk eerst los'

22 jan 2013 - 13:57

De protestantse Koepelkerk en Pelikaankerk van Leeuwarden mogen het komende halfjaar onderzoeken of er genoeg draagvlak is voor een zelfstandige PeliKoepelgemeente. Het hoogste adviesorgaan van de PKN, het generaal college voor de visitatie, heeft dit maandag geadviseerd aan de PKN Leeuwarden.

Deze kerkelijke gemeente is bezig om kerkgebouwen te sluiten, waaronder de Koepelkerk en de Pelikaankerk, maar stuit hierbij op fel verzet. De Koepel- en Pelikaangemeente willen daarom apart verder.

Volgens de plannen van de PKN in Leeuwarden gaan de Koepelkerk en de Pelikaankerk fuseren met de Open Hof in Leeuwarden. Voorzitter Bijma van de kerkeraad van de Open Hof heeft grote moeite met het advies dat de Pelikaan- en de Koepelgemeente mogelijk apart verder gaan. Christenen moeten niet ruziemaken over stenen en gebouwen, maar metelkaar kerk zijn, aldus Bijma. De PKN-gemeente van Leeuwarden zet het zogenaamde gebouwenbesluit, het besluit om onder andere de Koepelkerk en de Pelikaankerk te sluiten, volgens plan door. De Koepelkerk en Pelikaankerk gaan dicht zodra de verbouwing van de Open Hof klaar is.

(advertinsje)