Uitgeverij LC mogelijk verkocht

17 jan 2013 - 12:54

Het lijkt wel zeker dat de NDC mediagroep, uitgever van de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden, wordt verkocht aan een consortium met hierin stichting Je Maintiendrai, stichting Fryslân Boppe en ING Investment. Die partijen praten de komende weken exclusief verder over de exacte invulling van de verkoop.

Die gesprekken moeten op 3 februari zijn afgerond. Als het dan nog niet rond is, komen andere partijen mogelijk weer in beeld. Je Maintiendrai is nu al grootaandeelhouder van het bedrijf en ING is de huisbankier.

Fryslân Boppe is een investeringsmaatschappij met geld dat hier is ingebracht na de overname van de Friesland Bank door de Rabobank. Om hoeveel geld het gaat bij de verkoop, is nog niet bekend. Ook over de consequenties voor bijvoorbeeld het personeel en de strategie voor de toekomst is op dit moment nog niets te zeggen. Maar het is wel zeker dat er de komende tijd verdere reorganisaties bij de beide betrokken kranten zal plaatsvinden. Als de overeenkomst doorgaat betekent dit dat een andere geïnteresseerde partij met onder andere de directeur van NDC mediagroep Gert Jan Oelderik en commercieel directeur Hans Voorn niet meer in beeld is.

(advertinsje)