'Konst wel verantwoordelijk'

14 jan 2013 - 17:14

Gedeputeerde Konst was de afgelopen jaren wel degelijk verantwoordelijk voor het provinciale grondbeleid. Die kritiek klinkt steeds luider in provinciale staten naar aanleiding van een rapport van bureau Berenschot. Daarin stond dat het onduidelijk was wie verantwoordelijk was.

Een van de overdrachtsdossiers van het oude naar het nieuwe college in 2011 wijst echter een andere richting op. Konst was wel verantwoordelijk voor het grondbeleid, staat daarin vermeld.

In de overdracht gaat het over de Centrale As, de nieuwe weg van Dokkum naar Nijega. Daarin staat dat de Commissie Gebiedsontwikkeling ervoor moet zorgen dat er grond beschikbaar komt voor de nieuwe weg. Expliciet wordt er melding van gemaakt dat zoiets onder politieke leiding van gedeputeerde Konst staat. Onder andere de PVV heeft het dossier ook in handen en ziet daar het bewijs in dat er helemaal geen onduidelijkheid is over de verantwoordelijkheid voor het grondbeleid.

Gedeputeerde Konst vindt dat de zin in het overdrachtsdossier niets bewijst. Hij herhaalt dat het college als geheel verantwoordelijk was voor het grondbeleid en niet hij persoonlijk. De overdrachtspapieren van twee jaar geleden zeggen niets nieuws over wie nu verantwoordelijk is voor het grondbeleid van de provincie. De discussie daarover is wel erg vervelend, aldus Konst.

Trefwoorden: 
Hans Konst grondbeleid
(advertinsje)