Bernedeiferbliuw mei wer iepen

10 jan 2013 - 13:56

Het kinderdagverblijf Fleurtje Belle Fleur in Heerenveen had niet mogen worden gesloten door de gemeente. Die bevoegdheid ligt bij de GGD. Dit is donderdag in kort geding door de rechter uitgesproken. Dit betekent dat het kinderdagverblijf formeel weer open mag.

Fleurtje Belle Fleur werd vorige week gesloten, onder andere omdat de eigenaresse te wreed met de kinderen om zou gaan. De eigenaresse zelf ontkende dit en spande een kort geding aan. Dat heeft ze dus gewonnen. Advocaat Jansen van Fleurtje Belle Fleur is erg blij met de uitspraak.

De gemeente had deze maatregel nooit mogen nemen, volgens advocaat Marita Jansen. Volgens haar ging de maatregel ook veel te ver. Een gemeente kan een kinderdagverblijf wel aanwijzingen geven om zaken te verbeteren, maar een dagverblijf sluiten gaat veel te ver. Mevrouw Van Dijk laat in eerste instantie weten dat Fleurtje Belle Fleur maandag weer open gaat. De gemeente Heerenveen is teleurgesteld over de uitspraak. De gemeente bestrijdt dat de procedure niet goed was en beraadt zich op stappen die tot een nieuwe sluiting moeten leiden.

Trefwoorden: 
Fleurtje Belle Fleur
(advertinsje)
(advertinsje)