Klachten over dienstregeling

20 des 2012 - 16:16

Schoolkinderen en MBO- en HBO-leerlingen uit de dorpen ten noorden van Dokkum zijn door de nieuwe dienstregeling van Arriva veel meer tijd kwijt om in Leeuwarden en Heerenveen te komen. Omdat er nu veel minder bussen rijden - eenmaal per uur in plaats van driemaal - moeten veel busreizigers eerder opstaan en eerder van huis. Voor sommigen is de terugreis nog veel moeilijker.

Sommige Arriva-chauffeurs zijn ook kritisch over de nieuwe tijden. Ze vinden vooral dat de frequentie in de ochtend- en avondspits weer omhoog moet.

Heleen Hoek uit Hantumhuizen doet de MBO-opleiding D-drive in Leeuwarden. Ze stapt 's ochtends vroeg in Hantum op de bus, maar de bus terug gaat niet verder dan Holwerd. Vandaar is het nog een kilometer of zeven naar Hantumhuizen. Veel busreizigers uit Noordoost-Fryslân hebben al bij Arriva geklaagd over de nieuwe dienstregeling. Dat geldt ook voor Jacqueline Lageveen, de moeder van Heleen Hoek.

Arriva gaat volgende maand met de provincie overleggen over het openbaar vervoer. In de eerste anderhalve week zijn circa 400 klachten binnengekomen.

Trefwoorden: 
Arriva
(advertinsje)
(advertinsje)