Tegenslag Polderhoofdkanaal

19 des 2012 - 16:34

Drie rechters hebben woensdag een belangrijke ontheffing voor de openstelling van het Polderhoofdkanaal in Opsterland ingetrokken. Dat zegt advocaat Gina Kamsma, die de tegenstanders van de plannen vertegenwoordigd.

De ontheffing op de flora- en faunawet was nog verleend door oud-staatssecretaris Bleker. Daarbij heeft hij echter twee dieren over het hoofd gezien. Bovendien was het algemeen belang van de heropening niet goed onderbouwd. Vooral de werkgelegenheidseffecten zijn niet goed genoeg aangetoond.

De gemeente is teleurgesteld in de uitspraak en heeft het ministerie van Economische Zaken om een standpunt gevraagd. Dat wordt eerst afgewacht. Ondertsueen wordt de uitspraak bestudeerd. Burgemeester en wethouders van Opsterland hebben met de provincie de regie over het project en zullen met deze partijen overleggen over de te nemen vervolgstappen en mogelijkheden.
Het project mag 17 miljoen euro kosten. Daarvan is al 6 miljoen euro uitgegeven. Het werk moet op 1 januari 2014 beginnen en in de zomer van 2015 moeten de bootjes er kunnen varen om alle subsidies binnen te halen.

Trefwoorden: 
Polderhoofdkanaal
(advertinsje)
(advertinsje)