TDF lit borrelbussen ride

18 des 2012 - 15:09

Discotheek The Dance Factory (TDF) uit Berltsum heeft zelf borrelbussen gekocht om het discovervoer van en naar Berltsum te verzorgen. Op iedere bus zit een chauffeur én een beveiliger. De bussen hebben het afgelopen weekeinde voor het eerst gereden en volgens ondernemer Jetze Hoekstra gaat dat goed.

Het discovervoer is begin dit jaar stilgelegd na een ernstige vechtpartij in een borrelbus. Sinds kort verzorgt Arriva het busvervoer in Fryslân, maar in die concessie was de zogenaamde borrelbus niet opgenomen.

'Ik heb daarom besloten om het zelf te regelen', zegt Jetze Hoekstra van The Dance Factory. 'Ik heb er tenslotte ook belang bij.' De borrelbussen van Hoekstra rijden vijf routes door Noordwest-Fryslân. Die routes beginnen in Leeuwarden, Arum, Easterein-Wommels, Ferwert-Hallum en Franeker. Het dorp Tzummarum is in geen enkele route opgenomen. In dit dorp was begin dit jaar een ernstig incident in de borrelbus. Dorpsbelang Tzummarum hoopt dat er zo gauw mogelijk weer een borrelbus bij hen door het dorp rijdt.

Trefwoorden: 
borrelbus TDF
(Advertentie)
(Advertentie)