Zorg voor ouders verdachte

20 nov 2012 - 11:53

De ouders van Jasper S., de verdachte in de zaak-Vaatstra, maken zich zorgen over hun eigen gezin en bedrijf. Dat zegt burgemeester Bilker van Kollumerland. Hij is maandagavond op bezoek geweest bij de familie.

Volgens Bilker beleven ze de gebeurtenissen als een film die niet meer terug te keren is. Hun zoon was in hun eigen ogen een gewone man, hard werkend op zijn eigen bedrijf welke al eeuwen in familiebezit is. Bilker verwacht dat er op de bijeenkomst van dinsdagavond in Oudwoude weinig nieuwe informatie naar buiten komt.

De avond is vooral bedoeld om de gebeurtenissen te verwerken. Naast politie en justitie zijn de twee dominee's van Oudwoude en Dorpsbelang bij de bijeenkomst. Bilker weet uit eigen ervaring hoe Oudwoude omgaat met mensen die in een lastige situatie terecht zijn gekomen. "Oudwoude is een deken om je heen", zegt Bilker. De mensen staan achter de familie van de verdachte en steunen de familieleden. Burgemeester Bilker verwacht niet dat mensen buiten Oudwoude kwade bedoelingen richting de familie van de verdachte zullen ondernemen.

(advertinsje)
(advertinsje)