Boazum foar wykein asbestfrij

17 okt 2012 - 16:05

Boazum is voor het weekeinde weer helemaal astbestvrij. Dit bleek dinsdagavond bij een informatieavond in de kerk van het dorp. Dit naar aanleiding van de grote uitslaande brand in het centrum afgelopen donderdag. Zo'n vijftig Boazumers kwamen naar de avond. Het schoonmaakbedrijf Flory uit Drenthe verwacht dat vrijdag alle asbest is opgeruimd.

De laatste bewoner van de ontruimde huizen heeft dinsdag de sleutel van zijn woning teruggekregen nadat die helemaal was schoongemaakt.

Er zijn nog wel enkele bijzondere klussen voor het schoonmaakbedrijf de komende dagen. Zo moet een grote heg helemaal asbestvrij worden gemaakt en moet een grote regewaterbak worden leeggehaald. Burgemeester Liemburg van de gemeente Littenseradiel deelde een compliment uit aan de inwoners van Boazum, dat die zo kalm en nuchter hadden gereageerd op de brand. Wetterskip Fryslân gaat nog onderzoek doen naar de vijvers en sloten in en rondom Boazum. De Boazumers kunnen de komende tijd de appels uit eigen tuin weer gewoon eten, als ze deze maar goed schoonmaken, zo werd op de voorlichtingsavond verteld.

Trefwoorden: 
asbest Boazum
(advertinsje)
(advertinsje)