Twa suvelfabriken op It Fean

12 okt 2012 - 13:55

Op het internationale bedrijvenpark in Heerenveen komen twee grote zuivelfabrieken. De A-ware Food Group bouwt een kaasfabriek waar jaarlijks tussen de 60.000 en 80.000 ton kaas wordt geproduceerd. Het Nieuw-Zeelandse Fonterra bouwt er een weifabriek bij waar het restafval van de kaasfabriek wordt verwerkt tot nieuwe zuivelproducten. De bouw begint volgend jaar, eind 2014 moeten de fabrieken operationeel zijn. Naast Heerenveen waren ook Veendam, Emmen en nog een andere gemeente in het Noorden in beeld.

De zuivelbedrijven hebben voor Heerenveen gekozen vanwege de ruimte, de goede bereikbaarheid en de beschikbaarheid van duurzame energie. Bovendien ligt Heerenveen midden in een gebied met veel melkveebedrijven. Er wordt gerekend op duizend boeren om de melk te leveren.

Er is werk voor tussen de 150 en 200 mensen bij beide fabrieken. Burgemeester Van der Zwan van Heerenveen is blij met de komst van de fabrieken. Hij verwacht nog meer werkgelegenheid, bijvoorbeeld voor schoonmaakbedrijven. Volgens gedeputeerde Hans Konst is met de komst van de twee fabrieken een investering van meer dan 100 miljoen euro binnengehaald.

Trefwoorden: 
Heerenveen fabrieken A-ware
(advertinsje)
(advertinsje)