Onrust over gedode vrouw

13 sep 2012 - 15:51

Op het gemeentehuis in Oosterwolde is vrijdagavond om half acht een bewonersvergadering in verband met het misdrijf aan de Klazingaweg. In het buitengebied is de 67-jarige Marijke Heijltjes om het leven gebracht. Ze is de weduwe van oud-wethouder Willem Heijltjes.

Burgemeester Oosterman zegt dat de gemeente signalen krijgt van onrust onder bewoners van het buitengebied. Zo durven ze de hond niet meer uit te laten. Op de bewonersavond zullen politie, openbaar minsterie en slachtofferhulp aanwezig zijn.

De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet. Het lichaam van de vrouw is voor sectie overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag.

De dode vrouw in Oosterwolde is het derde misdrijf met dodelijke afloop in tien jaar tijd in de gemeente Ooststellingwerf. Eerder al waren caféhouder Fokko Werkman uit Haule en Marinus Ooms uit Haulerwijk het slachtoffer. Burgemeester Oosterman hoop dat de nieuwe zaak in Oosterwolden gauw kan worden opgelost om de gevoelens van onrust te weg te nemen.

Trefwoorden: 
Oosterwolde
(advertinsje)
(advertinsje)