Negentien mini-documentaires over Friese inwoners in Leen een Fries

Leen een Fries © Leen een Fries
Met het project Leen een Fries zijn vanaf oktober negentien mini-documentaires te zien over Friese inwoners. Van slager tot filmmaker en van sociaal werker tot palingvisser. De mini-documentaires zijn vanaf oktober te zien op het YouTube-kanaal van Omrop Fryslân. Op dinsdags en donderdags komen er nieuwe afleveringen online.
De documentaires worden gemaakt door vijf jonge filmmakers uit Fryslân. Dit zorgt voor veel verschillende portretten. De thema's die behandeld worden zijn: nieuwe of Friese identiteit, de Waddenzee en het water, waardering van ambacht en vakmanschap, spiritualiteit en geloof en nieuw activisme.

Leen een Fries

Het project 'Leen een Fries' deelt kennis van Friese inwoners. Over wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze dit doen. Er zijn namelijk veel interessante verhalen uit Fryslân te vertellen. De leenfriezen zijn gekozen op basis van de actuele thema's: Dirk Kuiken uit Oenkerk is een fietsactivist, Aukje Postma uit Akkrum is een supcleaner en Sherab uit Hantum houdt zich bezig met spiritualiteit.

Verhalen van de Friese inwoners

Ben jij benieuwd wie de Friezen van Leen een Fries zijn? Bekijk hier de verhalen uit eigen provincie.
De Leen een Fries mini-documentaires zijn gemaakt in samenwerking met New Noardic Wave, Leen een Fries en FERS. Met dank aan Provincie Fryslân. Kijk voor meer informatie op www.leeneenfries.nl.