Lichaam gevonden bij Terschelling, zoekactie wordt uitgebreid

Reddingsboot de Arie Visser © Omrop Fryslân, Lennard Geerts
De zoekactie op Terschelling is opgeschaald nadat zondagochtend een lichaam is aangespoeld op het eiland. Leden van het Search and Rescue-team zijn onderweg naar het eiland om met quads de stranden en de kust af te zoeken.
Bij de aanvaring tussen de Tiger en de watertaxi op 21 oktober raakten twee personen vermist. Onderzocht wordt of het lichaam dat geborgen is, van een van de twee vermisten is.
Zondagochtend om zeven uur kwam er een melding dat er een lichaam zou liggen in de buurt van het Groene Strand. Na de eerste melding is de reddingsboot Arie Visser uitgevaren om te zoeken.
Verder werden verschillende andere KNRM-schepen opgeroepen, onder andere bergingsschip de Skua. Met een terreinauto van de KNRM zijn een aantal agenten naar de plaats van de vondst gebracht. De politie moet formeel de doodsoorzaak vaststellen. Het Groene Strand is tot 11 uur afgezet geweest.
Het lichaam is met de politieboot naar Harlingen gebracht en wordt daarna naar Drachten gereden © CAMJO media
Het lichaam van de persoon die is gevonden, wordt zondag overgebracht naar Drachten voor identificatie, vertelt burgemeester Caroline van de Pol van Terschelling. Het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer kan wel een dag of langer duren, volgens de politie. De burgemeester heeft wel een idee wie het lichaam heeft gevonden, maar wil daar nu nog niets over zeggen.
Al sinds de aanvaring op 21 oktober tussen de snelboot Tiger en de watertaxi Stormloper in het Schuitengat zijn de hulpdiensten bezig met een zoektocht naar een 12-jarige jongen en een volwassen man. Twee andere mensen zijn bij het ongeluk om het leven gekomen.