PvdA-kamerlid Mohandis op werkbezoek in ijsstadion: "Thialf moet de toekomst halen"

Thialf © Omrop Fryslân, Timo Jepkema
PvdA-kamerlid Mohammed Mohandis is op werkbezoek geweest in Thialf. Mohandis is sinds juni woordvoerder Sport in de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij wil graag weten wat er nodig is om het ijsstadion toekomstbestendig te maken.
Door de hoge energieprijzen kan Thialf in de problemen komen. Mohandis zet in op meer financiële steun voor de ijshal. "Je ziet dat Thialf een weg is ingeslagen die laat zien dat ze ook naar de toekomst toe overeind kunnen blijven", zegt hij. "Verduurzaming, dat mensen hier kunnen blijven werken, maar ook dat het iconische imago voor de topsport overeind blijft."
Mohandis is met een voorstel gekomen om sportverenigingen te helpen die door een hoge energierekening in de problemen kunnen komen. "Ook voor Thialf geldt dat zij straks een hogere energierekening krijgen en dan moeten we ervoor zorgen dat ze de ingeslagen weg kunnen afmaken en niet in de problemen komen."

Verdeling van de sportgelden

Eind november debatteert de Tweede Kamer over de verdeling van de sportgelden voor volgend jaar. Mohandis: "Wat ik belangrijk vind, is dat we ook oog hebben voor een accommodatie als deze, die door de stijgende energierekening in de problemen kan komen. Daar heb ik eerder een voorstel over aangenomen gekregen en dat moet nu worden uitgevoerd."
Mohandis vindt het belangrijk dat Thialf niet onder de hoge prijzen lijdt. "Thialf moet de toekomst halen en daar ga ik me voor inzetten."