Nieuwe serie over tweeling in HEA!

Tweeling van Kammen © Omrop Fryslân
De tweeling Mathijs en Stefan van Kammen spelen vanaf dinsdag 13 september de hoofdrol in de nieuwe serie van HEA!. De jongens zijn 12 jaar oud en doen alles samen. Vier weken lang is er elke dinsdag een nieuwe aflevering over de tweeling van Kammen te zien bij HEA!.
Mathijs en Stefan zijn 12 jaar oud en komen uit Oosternijkerk. Ze doen alles samen en vinden van alles uit. Daarnaast zitten ze ook in hetzelfde voetbalteam, de ene op goal en de ander in het veld. Het is een tweeling die graag buiten is en agrarisch werk doet. Ze gaan dit jaar beide over van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.
‘’Ik hie fuortendaliks it gefoel: hjir moatte wy mear mei.’’
Programmamaker Gerlof Kolk
Programmamaker Gerlof Kolk van HEA! was samen met cameraman Dirk Hofstede op pad en kwam de tweeling op hun skelters tegen, ze zagen al gauw dat de skelters wat anders als anders waren: ''Foar de rubryk Goeie! gean wy de hiele provinsje troch foar bysûndere ferhalen. Sa riden wy troch de Bildthoeke en kamen we de jonges tsjin yn Sint Jabik. Se foelen fuortendaliks op om't se op omboude skelters riden en sa sprutsen wy harren oan. It waard sa'n moai ferhaal dat ik doe fuortendaliks it gefoel hie: hjir moatte wy mear mei. En sa is de fjouwerdielige rige mei de twaling ûntstien.''
In vier afleveringen leren we de tweeling van Kammen kennen. HEA! gaat vier weken met de jongens op pad. Ze sleutelen aan brommers, gaan naar de voetbaltraining, helpen op de boerderij en bij heit in het cateringbedrijf.
De nieuwe serie over de tweeling is vanaf dinsdag 13 september, vier weken lang elke dinsdag te zien bij HEA!. HEA! is te zien van dinsdag t/m donderdag om 17:15 uur. Heb jij een leuke tip? Mail dan naar hea@omropfryslan.nl.