KWF investeert 16 miljoen: extra financiële steun voor De Skulp Friesland

© Shutterstock
De Skulp Friesland kan rekenen op extra financiële steun. Het KWF investeert 16 miljoen euro in de verschillende 'Centra voor leven met en na kanker', waar De Skulp met vier vestigingen in Fryslân ook onder valt.
Het bedrag is bedoeld om de locaties zichtbaarder te maken voor mensen die behoefte hebben aan hulp bij het omgaan met kanker of de gevolgen daarvan. Ook moet het helpen de locaties te professionaliseren. De investering betekent concreet dat elke locatie in Nederland in elk geval een extra werknemer in dienst kan nemen.
De zogenoemde 'Centra voor het leven met en na kanker' staan (ex-)kankerpatiënten op verschillende manieren bij. Zo brengen de centra patiënten in contact met andere (ex-)patiënten, kunnen ze een luisterend oor bieden en mensen begeleiden.

Leven weer oppakken

"Tijdens de behandeling is de zorg vooral gericht op het behandelen van de ziekte. Terwijl patiënten tijdens, maar ook na de behandeling veel moeite hebben om hun leven weer op te pakken", zegt KWF-directeur Johan van de Gronden.
"Met deze financiering ontlasten we de reguliere zorg en kunnen we écht bijdragen aan een beter leven voor kankerpatiënten en hun naasten."
De Skulp heeft vier vestigingen, in Sneek, Drachten, Leeuwarden en Heerenveen.