SportCast: "Andries Noppert kan het boegbeeld van sc Heerenveen worden"

SportCast © Omrop Fryslân
Net als tegen Sparta Rotterdam speelde sc Heerenveen met 0-0 gelijk tegen Feyenoord. De man die uitgroeide tot held van Heerenveen is doelman Andries Noppert. De Jouster blijft zelf erg nuchter onder zijn optreden.
De spelers groeiden alleen maar beter in de wedstrijd hoe langer die 0-0 op het bord stond. Natuurlijk ook door het aantal reddingen van keeper Andries Noppert. "Deze jongen keepte natuurlijk een geweldige wedstrijd. Maar ook qua mentaliteit, hoe hij de pers te woord staat. Geen kapsones, heel nuchter, ik denk dat hij voor de identiteit en de relatie tussen de fans en de club heel belangrijk is ", zegt Wybren de Boer.
Het punt dat de ploeg van Kees van Wonderen pakte, was mede te danken aan het stugge 5-3-2 systeem, denkt verslaggever Timo Jepkema. "Het is volgens Kees van Wonderen dan nog niet op het niveau dat hij graag wil zien, maar hoe hij wil voetballen begint er wel in te slijten."
"Ik ben wel benieuwd hoe dat 5-3-2 systeem gaat renderen als je tegen een mindere ploeg speelt dit seizoen, net als vorige week Sparta Rotterdam", zegt Andor Faber.
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Af en toe behandelen zij ook andere onderwerpen.
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
De ene nul-nul is de andere niet, dit was leuk om naar te kijken.
Geert van Tuinen
Ook bij SC Cambuur was doelman João Virgínia een van de beteren op het veld. "Het was net een octopus, met alles wat hij aan zijn lijf heeft hangen", zegt sportverslaggever Geert van Tuinen. "De ene nul-nul is de andere niet, dit was leuk om naar te kijken."
"Tegen Excelsior was het nog niet echt de keeper die Henk de Jong wil zien, maar hij maakte nu een goede indruk." De 0-0 en dus het punt was van groot belang voor de Leeuwarders.
"De oprop yn it foar fan Henk de Jong hat wol holpen. "Se gienen 'als de brandweer'." Dochs hoopje de beide Cambuurwatchers dat der noch in oanfaller by komt. "Der moat noch wol wat by," fynt Geert van Tuinen. "Al tink ik wol dat Remco Balk him foarearst yn de basis spile hat", seit Andor Faber.
"De oproep van Henk de Jong heeft wel geholpen." Ze gingen 'als de brandweer'." Toch hopen beide Cambuurwatchers dat er nog een aanvaller bij komt. "Er moet nog wel wat bij,", vindt Geert van Tuinen. "Al denk ik wel dat Remco Balk zich voorlopig in de basis heeft gespeeld", zegt Andor Faber.
SportCast van 15 augustus