Partuur Van der Bos pakt de winst bij hoofdklassepartij in Berltsum

© Henk Bootsma
De hoofdklassepartij vrije formatie in Berltsum is zondagmiddag gewonnen door het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. In de finale waren ze met 5-1 en 6-2 veel te sterk voor het partuur van Youri de Groot, Allard Hoekstra en Laas Pieter van Straten.
Het partuur van Van der Bos waren de grote favoriet voor de finale en dat bleek. Na een klein halfuur stond het al 4-0, en ook daarna kwam de overwinning nooit in gevaar voor het trio. Pas op 5-0 en 6-6 pakten De Groot en zijn team een eerst, toen Erwin Zijlstra de bal kwaad sloeg.
Diezelfde Zijlstra maakte het winnende punt toen hij op 5-1 en 6-2 een bovenslag produceerde. De derde prijs in Berltsum was voor Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten.
Koning Gert-Anne van der Bos in gesprek met verslaggever Geert van Tuinen

Zware blessure voor De Jong

In de eerste omloop scheurde Sjoerd de Jong waarschijnlijk zijn achillespees af. De voorste perkspeler was daar natuurlijk erg teleurgesteld over: "Daar staat zes tot negen maanden revalidatie voor. Dus dat worden krukken of een rolstoel de komende tijd. Het is zwaar klote om het zo te zeggen."