Festival klassieke muziek City Proms in Leeuwarden wil zolang mogelijk gratis blijven

City Proms © LEO Middelsé, Lennard Geerts
Het festival voor klassieke muziek City Proms in Leeuwarden is weer begonnen. Op tien binnen- en buitenlocaties zijn meer dan veertig concerten te zien. Het festival begint woensdag en duurt tot en met zondag.
Er is niet alleen gratis klassieke muziek te zien en er zijn ook workshops muzikale vernieuwingen. De aftrap was woensdag in de Blokhuispoort met de voorstelling 'BB Wonderland Collective' voor kinderen vanaf een half jaar. De kinderen worden uitnodigd mee te bewegen en geluiden maken.
City Proms moet gratis blijven
City Proms is vrij toegankelijk en als het aan artistiek directeur Irma Kort ligt, blijft dat zo. Met de oplopende kosten van tegenwoordig kan ze dat voor de toekomst niet met zekerheid zeggen.
Hoe bijzonder het is, geeft Kort aan met een voorbeeld. Zij is zelf afkomstig uit Den Haag. Voor de concerten die ze op City Proms programmeert, betaal je in Den Haag zo 30 euro per kaartje, zegt ze. Het is vrij uniek dat het hier gratis is.
Verslaggever Lennard Geerts in gesprek met artistiek directeur Irma Kort van City Proms
Wat ook meehelpt is dat City Proms gratis beschikking heeft over een drietal concertlocaties: de Openbare Bibliotheek in de Blokhuispoort, Neushoorn en De Bres. Op de andere concertlocaties krijgen ze fikse korting.