Jamie Jacobs langer bij SC Cambuur: "Er zit veel meer in die jongen"

Jamie Jacobs © Orange Pictures
Jamie Jacobs blijft toch speler van SC Cambuur. Hij heeft een nieuw eenjarig contract getekend met een optie op nog een jaar.
Dat betekent dat Jacobs woensdagmiddag ook op de boot zal stappen naar Ameland. Daar begint de selectie van Cambuur met een klein trainingskamp aan het nieuwe seizoen.

Kontraktferlinging

Jacobs had een aflopend contract bij Cambuur en al in een vroeg stadium gaf hij aan te willen wachten met verlenging. De Leeuwarders hebben daarop hun aanbieding ingetrokken en Jacobs leek weg te gaan. Onder andere Vitesse zou hem wel willen hebben.
Maar na meerdere gesprekken met trainer Henk de Jong blijft Jacobs nu toch. "Er zit veel meer in die jongen", zei De Jong maandag in de SportCast van Omrop Fryslân.

Dynamische loopacties

Jacobs kwam drie jaar geleden over van AZ, waar hij niet doorbreken kon in het eerste. In de jaren dat Cambuur in de eerste divisie speelde, maakte hij indruk met zijn doelpunten en dynamische loopacties.
Dat deed hij het afgelopen eredivisieseizoen in de eerste maanden ook, tot hij zijn basisplek verloor. In de tweede seizoenshelft kwam Jacobs niet veel meer in actie.