Extra drukte tussen Groningen en Leeuwarden zorgt voor uitval bij Arriva

In WINK-trein fan Arriva © Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Tussen Groningen en Leeuwarden vervallen dinsdagavond verschillende treinen. Het gaat om de trein van Groningen naar Leeuwarden van 19:09 uur en om de trein van 19:47 van Leeuwarden naar Groniningen.
Dat gebeurt vanwege werkzaamheden op het traject tussen Groningen en Zwolle, zo zegt een woordvoerder van Arriva. Door die werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Groningen en Zwolle.
Daarom is het al dagenlang heel druk op de lijn tussen Groningen en Leeuwarden, zegt Aldert Baas van ProRail. Volgens hem levert het ook andere problemen op.

'Kan niet anders'

"Naast de treinen met reizigers van Arriva moeten er nu ook extra goederentreinen langs de corridor tussen Groningen en Leeuwarden. Daarnaast moet er ook materieel van de NS vervoerd worden", zegt Baas. "Dat zorgt voor een vervelende situatie, omdat het dus sowieso al drukker is op de lijn."
In overleg hebben Arriva en NS nu besloten dat dinsdagavond het meest geschikt is om ruimte in het schema te maken. "We hebben gekeken naar de beste mogelijkheid. Op deze manier ontzien we de spits. We hadden het liever anders gezien, maar het kan even niet anders."