Stageline-zanger brengt zelfgeschreven lied op stip in De Kuip: "Tirana Oohoh"

Het is geschreven onder de douche, maar zondag zal zanger Kevin Bijlsma zijn lied Tirana Oohoh laten horen op de stip in De Kuip. Feyenoord speelt dan tegen FC Twente.
© ANP
Zanger Kevin Bijlsma is onder andere bekend van Stageline en maakt ook muziek voor de Dick Voormekaar Podcast. Toen bekend werd dat Feyenoord 25 mei in Albanië speelt in de Conference League, schreef hij het lied.
"Hij ging eerst al lekker qua streams", zegt Bijlsma. Daarna belde al snel zijn manager. "Hij zei: 'ik heb een hele mooie aanbieding voor jou."
Het bleek dat de club het lied graag wilde laten horen, op het moment dat de spelers een ereronde zullen maken. Vanaf toen leefde hij pas echt op een roze wolk, zegt Bijlsma. Hij heeft nu ook contact met de supportersvereniging van de voetbalclub en zal straks meer gaan doen voor de club.

Een volle Kuip

"Je moet je voorstellen, ik ben groot supporter", zegt de zanger. "Om op het veld te staan is al één ding. Dat je dan je liedje mag doen is helemaal te gek."
Kevin Bijlsma over zijn zelfgemaakte lied voor Feyenoord
Tirana Oohoh is gemaakt op de melodie van Volare. Het kwam zomaar bij hem op, terwijl hij aan het douchen was. "Ik was aan het fluiten, en ik dacht: daar past Tirana prima op."
"Het is ongelooflijk", zegt Bijlsma. "Scheidsrechter Erwin Seinstra, ook een bekende Fries, is een vriend van me. Hij zei: een volle Kuip, je moet gewoon genieten. Het is niet normaal."