Wisse Broekstra ljept als junior verder dan alle senioren in Buitenpost

In de eerste fierljepwedstrijd op het hoogste niveau sprong junior Wisse Broekstra met 19,34 meter verder dan alle senioren. De overwinning in Buitenpost ging naar Ysbrand Galama.
Wisse Broekstra © Martin de Jong Fotografie
Peter Faber uit Oldehove (16,81 meter) en Riemer Durk Krol uit Heeg (16,58 meter) volgden na hem bij de junioren.
Ysbrand Galama uit Workum is met 18,45 meter in zijn tweede finalesprong winnaar geworden bij het fierljeppen bij de senioren.
Ysbrand Galama © Martin de Jong Fotografie
Het was een mooie sprong voor Galama, al kwam het nog niet bij zijn persoonlijk record van 21,53 meter in de buurt. Jesper Demmer uit Workum sprong 17,83 meter bij elkaar en haalde daarmee de tweede plaats. Feike Stellingwerf uit Koudum sleepte met 17,80 meter de derde plaats binnen.
Dytmer van der Wal uit It Heidenskip werd vierde, maar sprong een persoonlijk record. Hij sprong een afstand van 17,03 meter in zijn eerste finalesprong.

Van der Wal laat zien wat ze kan

Marrit van der Wal uit It Heidenskip pakte bij de vrouwen de eerste plaats. Zij sprong 15,75 meter in de eerste finalesprong. Tweede en derde prijs gingen naar Femke Brouwer uit Arum (13,45 voor de finale) en Pytrix Westra uit Burgum (13,43 voor de finale).
Bij de meisjes is Berber de Vries uit Mantgum eerste geworden, zij sprong een afstand van 13,54 meter. Tweede werd Hilde van der Weij uit St.-Jacobiparochie (zij sprong voor de finale nog 12,66 meter) en derde Inez Bouwman uit Niehove (12,02 meter).
Erwin Lefferts uit Buitenpost had bij de jongens genoeg aan zijn winnende afstand van voor de finale: 14,83 meter. De tweede prijs ging naar Auke Jan Jilderda uit Burgum (14,00 meter) en Douwe-Franke Westra uit Burgum werd derde (13,80 meter).
De eerstvolgende wedstrijdavond voor de eerste klasse is op 21 mei in Winsum.