Cambuur wil iets rechtzetten tegen Willem II: "Het moet beter dan tegen RKC"

Mees Hoedemakers ontbreekt woensdag bij SC Cambuur in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De middenvelder is geschorst en mist daardoor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.
Interim-trainer Dennis Haar kijkt op de ranglijst zowel naar onderen als naar boven:
Interim-trainer Dennis Haar wil nog niet vertellen hoe hij de vervanging van Mees Hoedemakers op gaat lossen. "We hebben dat in ons hoofd, maar dat laten we tot morgen rusten", zegt Haar. Het zou Mitchel Paulissen of Jasper ter Heide kunnen worden. Haar wil ook niets zeggen over andere wijzigingen, zoals mogelijk een basisplaats voor verdediger Marco Tol.
Op de laatste training dinsdag stapte spits Roberts Uldrikis al uit na de warming-up, maar hij is volgens Haar gewoon inzetbaar tegen Willem II. "We hebben hem uit voorzorg uit de duels gehaald, maar we zien geen probleem voor morgen."
De competitie is momenteel retespannend.
Interim-trainer Dennis Haar van Cambuur
De verschillen op de ranglijst zijn klein. Cambuur staat maar drie punten achter op het achtste plaats, dat geeft recht op play-offs om Europees voetbal. Tegelijk is de voorsprong op de zestiende plaats, waarmee je play-offs om degradatie spelen, zes punten.
Dat zou met nog twee wedstrijden te gaan en een beter doel saldo genoeg moeten zijn. Toch houdt Haar overal rekening mee. "De competitie is op dit moment retespannend. Er gebeuren dingen die niemand had verwacht. Met 35 punten kan het nog steeds overal heen, dat is vrij uniek. We zijn op ons hoede, maar we hebben er geen invloed op."

Willem ll onder druk zetten

Afgelopen vrijdag kreeg Cambuur geen druk op tegenstanden RKC Waalwijk. Vooral in de eerste helft hadden de Leeuwarders moeite met het spel van de Waalwijkers. Dat is goed geëvalueerd. "Ik vind dat wij thuis altijd in staat zijn een tegenstander vroeg onder druk te zetten. Tegen RKC was dat minder en kregen we het niet goed voor elkaar. Het moet beter dan tegen RKC."
Minuut stilte en rouwbanden
Er zal woensdag voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden worden vanwege het overlijden van Jody Lukoki. Hij speelde in het seizoen 2013/2014 voor Cambuur en kwam maandag op 29-jarige leeftijd om het leven. Naast de minuut stilte zullen de Cambuurspelers rouwbanden dragen tijdens de wedstrijd.
Met Willem II treft Cambuur een club die in de degradatiezone staat. De Tilburgers staan zeventiende en als ze daar aan het einde van de competitie nog staan, degraderen ze naar de eerste divisie.
En dus zal Cambuur een felle tegenstander tegenkomen. Het leverde Willem II zaterdag een 2-0 overwinning op Heracles Almelo op en die wedstrijd heeft Haar natuurlijk ook gezien. "Als je kijkt naar de laatste wedstrijd van hun, vraag je je soms af hoe ze zo laag kunnen staan", geeft Haar toe.
De wedstrijden in de 33ste en 34ste speelronde van de eredivisie worden allemaal tegelijk gespeeld. Dat betekent dat SC Cambuur tegen Willem II woensdagavond om acht uur tegelijk is met sc Heerenveen dat op bezoek gaat bij Ajax. Beide duels zijn te volgen in een extra sportprogramma op de radio bij Omrop Fryslân. Dat begint om kwart voor acht.