Tom Boere zat één dag in de put, maar is nu weer terug bij SC Cambuur

Tom Boere zit vrijdag voor het eerst sinds half maart weer bij de wedstrijdselectie van SC Cambuur. De spits scheurde twee maanden geleden tijdens de training zijn hamstring af.
Tom Boere zit weer bij de selectie na zijn hamstringblessure
Op 11 maart was Ajax-thuis de laatste wedstrijd die Tom Boere speelde. In de week daarna sloeg het noodlot toe. "Een paar dagen later ben ik geblesseerd geraakt. In een volle sprint op de training scheurde ik mijn hamstring af."
De eerste diagnose leek niet zo goed. Het duel met Ajax dreigde Boere zijn laatste wedstrijd van het seizoen te zijn. Maar drie wedstrijden voor het eind van de competitie is de spits er weer bij. "Het is goed gegaan. Ik denk dat we de blessure goed hebben aangepakt", zegt Boere.

Knop om

De 29-jarige Boere baalde enorm, vooral omdat het in zijn ogen goed ging. De laatste overwinning van Cambuur was eind februari tegen Fortuna Sittard en toen scoorde Boere twee keer. Hij is nog steeds clubtopscoorder met zes goals.
Of hij erg in de put gezeten heeft nadat hij op de training geblesseerd raakte? "Eén dag was ik heel erg teleurgesteld. Ik heb vaker blessures gehad, dus ik weet hoe het is om terug te moeten knokken. De dag erna heb ik de knop omgezet en ben ik met een positieve mindset het herstel ingegaan."
Tom Boere in de laatste wedstrijd voor zijn blessure © Orange Pictures
Mogelijk kan Boere bij de laatste drie wedstrijden van het seizoen nog een rol spelen voor de Leeuwarders. Ze kijken nog steeds omhoog, namelijk naar plek acht. Dat geeft recht op het spelen van play-offs om Europees voetbal.
Cambuur staat nu dertiende, maar de achterstand op de achtste plek zijn maar twee punten. "Dat leeft", geeft Boere toe. "Daarom is het ook mooi voor mezelf dat ik een rol zou kunnen spelen. We beseffen met zijn allen dat het drie belangrijke potjes zijn en dat alles nog mogelijk is. Dat maakt het seizoenseinde wel leuk."

Winnende goal

Tegen RKC Waalwijk zit Boere voor het eerst weer bij de selectie. Hij kan invallen en zou twintig tot dertig minuten mee kunnen doen. Wat zou zijn droomscenario zijn? "Een gelijkspel, ik kom erin en ik maak de winnende. Dat zou mooi zijn. Maar uiteindelijk gaat het mij gewoon op de winst."
De wedstrijd tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk begint vrijdag om 20.00 uur. Het is live te volgen in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân op de radio, dat nu om kwart voor acht begint. Het commentaar vanuit het Cambuur Stadion komt van sportverslaggever Andor Faber.