Oerol heeft nog honderden vrijwilligers nodig

Het festival Oerol op Terschelling heeft grote behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Er zijn 800 nodig, terwijl er op dit moment nog maar 500 zijn.
Frijwilligerswurk op Oerol © Omrop Fryslân
Het gaat om mensen die achter de bar willen, merchandiseverkopers en bijvoorbeeld afwashelpen. Het festival begint op 10 juni, daar zijn de meeste vrijwilligers voor nodig. Maar ook voor de opbouw, die op 30 mei begint, zoekt de organisatie nog mensen.
Mensen die helpen op het festival krijgen een campingplek, lunch en eten op de dagen dat ze werken en korting voor voorstellingen.
De hele culturele sector heeft een opdonder gehad de afgelopen twee jaar.
Lisette de Haart (Oerol)
Lisette de Haart gaat bij Oerol over de vrijwilligers. Ze weet dat Oerol in de problematiek niet uniek is. Veel andere festivals hebben dezelfde problemen. Ze denkt dat het komt doordat de meeste festivals twee jaar niet door konden gaan.
"De hele culturele sector heeft een opdonder gehad de afgelopen twee jaar. Mensen hebben opleidingen gedaan of andere functies gezocht. Die missen we nu."

Belangrijkste eis: beschikbaarheid

Veel eisen heeft Oerol niet, zegt De Haart. "Als je beschikbaar bent en je vindt het leuk om naar het eiland te komen, dan zijn we al snel blij. En het vrijwilligerswerk is nog even leuk en gezellig als daarvoor."
Ze hoopt van de vrijwilligers wel dat die minstens drie dagen werk doen. "Want als je korter komt, is het eigenlijk zonde om hier naartoe te komen."

Programma bekend

Oerol heeft woensdag het programma voor de editie van 2022 online gezet. Op 18 mei begint de kaartverkoop voor de vrienden van Oerol en 24 mei voor andere belangstellenden.