Duizenden supporters bij laatste training voor Friese derby

De spanning loopt op in Leeuwarden en Heerenveen, met de Friese derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen op het programma zondag. Beide clubs hadden zaterdag de laatste trainingen en daar kwamen veel supporters op af.
Derby sc Hearrenfean - SC Cambuur © Omrop Fryslân
In het Abe Lenstra Stadion kwamen zo'n 1.000 supporters af op de training. De statribune van NieuwNoord zat aardig vol. De club had zelf geen oproep gedaan om naar het stadion te komen.
Normaalgesproken gebeurt dat wel, maar uit angst voor de komst van hooligans is dat deze keer niet gebeurd.
Een impressie van de training bij sc Heerenveen
Bij de training van Cambuur kwamen er zo'n 3.500 supporters. Tradiotioneel wordt die training beter bezocht dan die van Heerenveen. Met veel vuurwerk en gezang werden de spelers van de Leeuwarders begroet.
Beelden van de Cambuurtraining:
Het wordt voor Milan van Ewijk zijn tweede Friese derby, maar zijn eerste in het Abe Lenstra Stadion. "Dit is mooi om mee te maken", vertelt de verdediger, die nog een blauwe maandag voor Cambuur speelde. "Dit geeft je alleen maar weer motivatie. Het geeft meer power om dood te gaan voor deze club."
© Omrop Fryslân, Roelof de Vries
SC Cambuur-speler Issa Kallon weet wat er zondag op het spel staat. "Morgen kun je alles goed maken. Als je wint, vergeet iedereen onze tweede seizoenshelft en heb je een topseizoen", zegt de aanvaller.
De aanwezigheid van duizenden fans deed hem wel wat. "Dit is niet normaal. Echt fantastisch. Zelfs met afwerken voel je een beetje spanning met al die mensen."
© Dijks Fotografie

De Friese derby bij Omrop Fryslân

Zondag is alles rondom de Friese derby te volgen in een extra radioprogramma bij Omrop Fryslân. Dat begint om 11.00 uur en duurt tot en met 15.00 uur. Vanuit het Abe Lenstra Stadion presenteert René Koster het extra sportprogramma.
Lucas Bijker en Geert Jelle de Vries zijn oud-speler van beide clubs en schuiven aan als analisten. Het verslag van de wedstrijd komt van Andor Faber en Roelof de Vries.