Bangura op krukken bij Cambuur: niet tegen PSV en mogelijk einde seizoen

SC Cambuur kan tegen PSV niet beschikken over linkerverdediger Alex Bangura. Hij is donderdag op de training geblesseerd geraakt aan zijn enkel en liep vrijdag op krukken door het stadion.
Interim-trainer Dennis Haar over de blessures van Bangura en Stevens
"Het is klote voor hem en voor ons", vertelt interim-trainer Dennis Haar. "Op de afsluitende partij ging een onschuldige botsing samen met een schreeuw. Dat leek een slecht teken en bleek ook wel."
Of het daarmee ook einde seizoen is voor Alex Bangura, kan Haar niet zeggen. "Maar het is niet in één of twee dagen weer over."
Alex Bangura in actie in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles © Orange Pictures
De technische staf is er nog niet over uit wie Bangura gaat vervangen in de wedstrijd tegen PSV van zaterdag. Sekou Sylla zou een logische optie zijn, maar ook Jhondly van der Meer of David Sambissa zou daar kunnen spelen.

Sonny Stevens

Sonny Stevens is er nog niet bij tegen de Eindhovenaren. De keeper sluit volgende week weer aan bij de groepstraining. De langer geblesseerde Maxim Gullit en Tom Boere ontbreken zaterdag ook.
Hoe kan SC Cambuur PSV bestrijden?
Als de Leeuwarders naar de statistieken kijken, dan zakt de moed hen in de schoenen. Nog nooit wist Cambuur een wedstrijd te winnen van PSV.
Waar denkt Haar dat het voor zijn ploeg toch te halen is? "Strijd zullen we moeten leveren. Als we de bal hebben zullen we via positiespel tot kansen moeten komen. Het wordt een zware dobber, maar zeker niet onmogelijk."
De wedstrijd tussen SC Cambuur en PSV begint zaterdagavond om 21.00 uur en is live te volgen in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân op de radio. Dat begint al om 18.30 uur, als sc Heerenveen op bezoek gaat bij AZ.
Ook is de halve finale van de volleybalplay-offs van VC Sneek te volgen in het extra sportprogramma.
Daarbij kan Cambuur hoop putten uit de wedstrijden die het eerder dit seizoen speelde tegen Ajax en Feyenoord. Beide gingen met 3-2 verloren, maar de topclubs hadden het absoluut niet gemakkelijk. Haar: "Die wijze zullen we moeten hanteren om ook PSV te lijf te gaan. Ervanuit gaande dat de score nu een keer de goede kant op valt."

Oude bekenden

Voor de trainer betekent het een kleine reünie. Hij werkte tussen 2017 en 2019 als coach bij Jong PSV en had onder anderen Jordan Teze, Mauro Júnior en Cody Gakpo in zijn team. Dat zijn nu de sterkhouders van het eerste bij PSV. "Het is vooral leuk om ze weer te zien en ze weer even te spreken."
Na PSV wacht de Friese derby en dat leeft al, merkt Dennis Haar
Na de wedstrijd tegen PSV gaat de blik bij Cambuur naar de volgende wedstrijd. En dat is de Friese derby tegen sc Heerenveen. Het wordt voor Haar zijn eerste Friese derby en hij merkt wel dat de spanning toeneemt. " Dat leeft, daar kun je niet omheen. "Dat leeft, daar kun je niet omheen."
"Bij de spelers is het eerst deze wedstrijd. De focus is morgen echt wel op de wedstrijd tegen PSV, maar dit komt er wel bij", doelt Haar op supporters die zich laten horen en extra interviewaanvragen. Maar hij laat het gebeuren en gaat zijn spelers niet afschermen. "Dat hoort ook zo en dat is mooi."