Cambuur klaar voor Feyenoord: "Hopelijk geleerd van verlies tegen PEC"

Sportclub Cambuur past zondag de tactiek aan in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Een extra controleur op het middenveld moet de kans op succes groter maken. Het betekent dat Jamie Jacobs op de bank zit.
Vooruitblik op Feyenoord-Cambuur:
In plaats van Jacobs staat Mitchel Paulissen in de basis. De Leeuwarders hebben wel een tegenslag gekregen: spits Roberts Uldrikis ligt er langere tijd uit met een kuitblessure. "De schade is erger dan verwacht", zegt trainer Pascal Bosschaart. "Het lijkt erop dat er een scheurtje in het kuit zit."
Hoelang Uldrikis niet kan spelen, is op dit moment niet bekend. Tom Boere begint weer in de spits bij Cambuur.

Schouten gewoon in de basis

Na de wedstrijd van vorige week (3-4 tegen PEC Zwolle) zei Bosschaart dat het verdedigen van Cambuur 'eredivisie-onwaardig' was. Wat er met die opmerking is gedaan? "We hebben het direct de volgende dag geanalyseerd. We hebben beelden bekeken en de pijnpunten laten zien aan de jongens. Ik hoop dat daarvan geleerd is. Het zou niet goed zijn als we daar niet van geleerd hebben."
In de wedstrijd tegen Zwolle werd centrale verdediger Erik Schouten al na een halfuur gewisseld, maar hij start gewoon weer in de basis, net als de rest van de defensie. "Het was op dat moment niet goed genoeg van Erik, maar hij heeft ons als opbouwer zover gebracht als we nu zijn. Zo'n wedstrijd zit er een keer tussen."
Erik Schouten © Orange Pictures
Het wordt een lastige wedstrijd voor Cambuur tegen de nummer drie van de competitie, beseft Bosschaart. "Feyenoord heeft een goede ploeg, goede spelopvatting en supergoede spelers, dus wij moeten daar tactisch goed naar kijken."

"Mooiste voetbaltempel"

Dat doet hij dus door een extra controleur in te brengen op het middenveld: Paulissen voor Jacobs, al wil Bosschaart dat nog niet bevestigen. "Het zou zomaar kunnen dat we het zo gaan doen, maar dat houd ik nog even geheim."
Voor Bosschaart, Rotterdammer in hart en nieren, betekent het dat hij weer terugkomt in De Kuip, waar hij als speler actief is geweest. Een bijzonder moment. "Ik kom voor het eerst als trainer terug in De Kuip, de mooiste voetbaltempel van Nederland en misschien wel van Europa. Een goed resultaat halen is niet onmogelijk en dan zal ik genieten van mijn terugkeer."