LDODK kan het koploper Fortuna niet lastig genoeg maken

LDODK is er niet in geslaagd om de koploper van de Korfbal League te verrassen. De ploeg uit Gorredijk verloor in Delft met 28-20 van Fortuna.
© Marco Spelten
LDODK deed in het begin van de wedstrijd goed mee. Tot 5-5 ging de score gelijk op, maar toen nam Fortuna een voorsprong. De ploeg van Gerald Aukes kwam nog wel terug tot 10-10, maar bij rust stond Fortuna toch voor: 13-10.

Energie stroomt weg

In de tweede helft was het spel minder aan de zijde van LDODK. De energie stroomde weg bij de spelers en de achterstand werd groter en groter. Bij 23-15 was de wedstrijd wel beslist. LDODK kon de schade verder beperkt houden: 28-20.
LDODK mag wel meedoen aan de kampioenspoule. De Gorredijksters moeten met 0 punten aan die poule beginnen.