Xavier Mous krijgt de voorkeur als eerste doelman bij sc Heerenveen

Xavier Mous is ook na de winterstop de eerste doelman van sc Heerenveen. "Ik heb de kans gekregen en die heb ik gepakt."
Johnny Jansen kiest voor Mulder als eerste doelman:
De 26-jarige doelman, die vorig seizoen onder de lat stond bij PEC Zwolle,, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij naar sc Heerenveen is gekomen om basisspeler te worden. Toch gaf Jansen aan het begin van dit seizoen nog de voorkeur aan Erwin Mulder.
Mous: "Ik ben er hartstikke blij mee dat het nu officieel is en nu moet ik de lijn doortrekken."
Verwachte opstelling sc Heerenveen: Mous, Van Ewijk, Bakker, Van Beek, Kaib; Kongolo, Halilovic, De Jong; Musaba, Veerman en Stevanovic.
Erwin Mulder begon het seizoen als aanvoerder, maar liep eind september een gebroken duim op. Daarna heeft Mous hem prima vervangen. Dat is de reden dat Jansen na de winterstop voor Mous als eerste doelman kiest.
Jansen: "We vinden dat Xavier het keurig heeft gedaan, hij heeft een goede periode neergezet en dat willen we doorzetten. Voor Erwin geldt dat hij natuurlijk teleurgesteld is. Hij moet zich nu weer terug knokken"
Mulder wilde vrijdag geen reactie geven. Hij wil eerst in gesprek met Johnny Jansen.
De wedstrijd tussen FC Twente en sc Heeremveen begint zaterdag om 20.00 uur en is live te volgen in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar komt van Arjen de Boer.
Xavier Mous over zijn rol als eerste doelman:
FC Twente staat op de zesde plaats en heeft al 7 wedstrijden op rij niet verloren. De laatste nederlaag van de ploeg van Ron Jans dateert van 30 oktober.