Vader Wiersma is trots: "Dat Dennis op het bordes staat, is grote prestatie"

Ymo Wiersma, de vader van de nieuwe minister van Onderwijs Dennis Wiersma, is trots. Hij heeft de beëdiging op televisie gevolgd.
Vader Wiersma leefde de hele dag met z'n zoon mee:
Dat gebeurt natuurlijk niet elke dag dat iemands zoon bij de koning op het bordes staat, maar de eigenaar van een snackbar/broodjeshuis in Franeker, wordt er niet anders van.

Nuchtere Fries

"Tuurlijk is dat mooi om te zien, maar ik ben een nuchtere Fries", zegt Ymo Wiersma. "Ik ben ook trots op mijn dochter, ook al heeft die een ander functie. Maar dat Dennis met zijn 35 jaar op het bordes staat, is wel een grote prestatie. "Het is voor mij een gewone dag. Het is leuk om hem op televisie te zien, maar dat gebeurt wel vaker."
Hij stelde veel vragen en wilde alles weten.
Ymo Wiersma over zoon Dennis
Als jongen was hij altijd al heel nieuwsgierig naar allerlei zaken. "Dennis had altijd vragen, als we in de auto zaten over verkeersborden en waarom er elektriciteitskabels over de weg liepen. Hij stelde veel vragen en wilde alles weten."

Interesse in politiek

Ook de politiek had al vroeg zijn interesse. "Hij hield er als jongen ook al van om te discussiëren." Vader heeft er alle vertrouwen in dat zijn zoon het goed gaat doen. "Hij kan zich wel waarmaken. Maar, zoals mijn vader al zei: 'hoge bomen vangen veel wind'. Dat geldt net zo goed voor mij, als ik mensen de verkeerde patat geef, komen ze ook niet meer."
Ymo Wiersma