Bergsma kritisch op schaatsbond: "Ze mogen de massastart wel wat serieuzer nemen"

Jorrit Bergsma en Sven Kramer gaan op de Olympische Winterspelen over een maand in Peking de massastart schaatsen. Opvallend: Kramer en Bergsma hebben dat onderdeel nog nooit samen geschaatst en zijn ook niet beste vrienden.
"Vorig jaar had ik het liefst met een Stroetinga geschaatst":
"Vorig jaar was het duidelijk geweest, had ik het liefst met een Stroetinga aan de start gestaan", zegt Bergsma, "maar dit jaar is er niet echt een brede keuze. Dan moet je kiezen uit de mannen die zich plaatsen voor de Olympische Spelen en de bondscoach koos voor Sven."

Serieuzer

Bergsma heeft het nog niet met Kramer gehad over hoe ze de massastart zullen schaatsen. "Het is nog ver weg, maar het was mooi geweest als je al eerder samen kon rijden."
Het besluit dat Bergsma met Kramer de massastart doet, is pas onlangs gemaakt. Trainingstijd is er bijna niet meer. Bergsma is daarom kritisch op de schaatsbond. "De massastart mag wel wat serieuzer genomen worden."
Kramer: "Ik doe gewoon mijn werk":
Sven Kramer zegt dat het voor hem geen probleem is om met Bergsma te schaatsen, ook al zijn ze niet bepaald vrienden: "Jullie collega's bij Omrop Fryslân zijn toch ook niet allemaal de beste maten? Ik doe ook gewoon mijn werk", zegt Kramer.
Kramer denkt dat ze met een goede tactiek de race in gaan. "We hebben nog vijf weken. Ik denk dat Bergsma en ik goede schaatsers zijn en ik denk dat het helemaal goedkomt."