Gezondheidscentrum en kantoorruimten in oude Rabobank Burgum

Het voormalige Rabobank-gebouw in Burgum krijgt dit jaar een geheel nieuwe bestemming. Het is de bedoeling dat er een gezondheidscentrum wordt gevestigd, met ruimte voor ondernemers uit andere branches.
"Ik ging er direct mee aan de slag":
Afgelopen december werd het gebouw gekocht door drie ondernemers uit de regio. Een van de kopers is Auke Attema uit Blauwhuis. Hij heeft een praktijk voor fysiotherapie in Burgum en wordt de eerste huurder in DE BANK, de nieuwe naam voor het oude Rabobank-kantoor.
"Het is een prachtig gebouw, op een A-locatie", vertelt Attema. "Hier zijn zoveel mogelijkheden."

Verbouwing

Hoewel de Rabobank het gebouw in keurige staat heeft achtergelaten, moet er her en der nog wel wat worden verbouwd. "Er komen behandelkamers en een grote oefenzaal. Het moet een gezondheidscentrum worden, met naast fysiotherapie ruimte voor het mentale deel en aandacht voor voeding. De verbouwing is ook afhankelijk van wat andere huurders straks precies willen."
Auke Attema had het gebouw al even op het oog
Interesse van ondernemers uit andere branches is er al. Het is de bedoeling dat ook zij kantoorruimte kunnen huren in DE BANK. "Ik wist het zelf nog niet eens, en toen hadden we al de eerste berichten in onze inbox", aldus Attema over de belangstelling.