Coalitie Harlingen is gevallen

27 jul 2012 - 17:20

De brede coalitie in de gemeente Harlingen is uiteengevallen. De drie partijen Harlinger Belang, Groenlinks en D66 hebben geen vertrouwen meer in de andere partijen in het college. Dat zijn Frisse Wind, SP en Lijst Soolsma. Er is te veel verdeeldheid tussen de partijen en dat is moeilijk voor de besluitvorming. De stijl van besturen is ook heel verschillend.

Burgemeester Sluiter overlegt vrijdag met de fractievoorzitters van de meeste partijen. Hij wil dat de partijen zo gauw mogelijk in een extra raadsvergadering over de situatie spreken.

Fractievoorzitter Janny Travaille van GroenLinks noemt als een van de breekpunten dat de andere partijen geen vertrouwen hebben in het college dat bestaat uit de burgemeester en twee PvdA-wethouders.

Fractievoorzitter Pieter Kraaima van de SP meent dat de coalitie gevallen is omdat sommige partijen geen bestuurlijke ervaring hebben.

Sommige Harlingers vinden dat sommige coalitiepartijen te negatief zijn geweest. Ze richtten zich met name op het tegenhouden van zaken zoals de afvaloven en de sloophaven in plaats van opbouwend te zijn en compromissen te sluiten met andere partijen.

Trefwoorden: 
Harlingen coalitie
(advertinsje)
(advertinsje)