Cambuur weer terug op aarde na afstraffing tegen Vitesse

SC Cambuur heeft zaterdag met ruime cijfers verloren van Vitesse. Het duel tussen de nummers vijf en zes van de eredivisie was geen moment spannend (1-6).
© Orange Pictures
Bij Cambuur was trainer Henk de Jong er door ziekte niet bij. Ook Mees Hoedemakers ontbrak door een enkelblessure. Hij werd vervangen door Mitchel Paulissen in de basisopstelling.
Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Paulissen, Jacobs, Maulun; Breij, Uldrikis en Kallon.
Er gebeurde niet veel in de openingsfase. Na ruim 15 minuten kreeg Cambuur pas de eerste kans. Maar Michael Breij schoot over.

Tronstad vindt de bovenhoek

Vitesse dreigde ook niet veel, maar na 26 minuten kwamen zij wel op een voorsprong. Na een hoekschop kreeg Sondre Tronstad de bal op de rand van het strafschopgebied en de Noorse middenvelder van Vitesse schoot de bal knap in de bovenhoek: 0-1.
Tronstad en Bazoer juichen na de 0-1. © Orange Pictures
Vlak daarna zou Loïs Openda er 0-2 van maken, maar keeper Sonny Stevens kon de bal tegenhouden. Nog geen twee minuten later had Stevens geen antwoord op een inzet van Openda. De aanvaller van Vitesse kwam naar binnen toe en schoot in de korte hoek raak.

Uitstel, maar geen afstel

Na een rappe counter van Vitesse ontkwam Cambuur aan de 0-3 toen Daan Huisman oog in oog met Stevens de bal naast schoot. Dat was echter een kwestie van uitstel en niet van afstel. Thomas Buitinks passeerde Stevens vanuit een moeilijke hoek: 0-3.
Vlak voor de pauze deed Cambuur nog wel wat terug. Na een vrije trap van Robin Maulun kwam de bal terecht bij Marco Tol. Dichtbij de goal kon Tol de bal er eenvoudig in tikken: 1-3.

Klap na klap

Snel na de pauze kreeg Cambuur weer een klap te verwerken. Tronstad haalde weer uit en weer was Stevens kansloos: 1-4. Het werd erger en erger voor Cambuur. Dat kwam voor een groot deel door een flater van Stevens: de doelman liet de bal los waarna Openda de bal zo in het doel kon tikken: 1-5.
Jamie Jacobs baalt van weer een tegengoal © Orange Pictures
Cambuur probeerde daarna de schade te beperken, maar dat lukte niet. Cambuur had een vrije trap, maar Vitesse counterde heel snel. Openda kon alleen op het doel af, maar hij speelde de bal naar invaller Nikolai Baden Frederiksen. Frederiksen schoot de bal zonder problemen het doel in: 1-6. Dat was ook de eindstand. Cambuur zakt voorlopig naar een zesde plek.