Punt voor Heerenveen bij hekkensluiter, primeur voor Libertas

03 des 2021 - 22:48

In de vrouweneredivisie is sc Heerenveen op bezoek bij hekkensluiter Excelsior niet verder gekomen dan een gelijkspel. De wedstrijd in Rotterdam eindigde in 2-2.

Kristen McFarland - Foto: Orange Pictures

Nadat een doelpunt van Excelsior in de beginfase was afgekeurd wegens buitenspel, zette Kristen McFarland de Friezinnen op voorsprong. Voor de Amerikaanse was het haar eerste goal in het shirt van Heerenveen.

Daarna kreeg Excelsior tal van kansen en in de blessuretijd van de eerste helft was het raak voor de thuisploeg. Sabrine Ellouzi scoorde.

Na rust zette Chimera Ripa Heerenveen weer op voorsprong, maar de vreugde was van korte duur. Met een kopbal zorgde Daniëlle Noordermeer voor de gelijkmaker. Daar bleef het bij.

Eerste winst Libertas

In een kraker onderin de eredivisie zaalvoetbal pakte Libertas uit Driezum na zeven wedstrijden de eerste overwinning van het seizoen. Tegen hekkensluiter Zeemacht uit Den Helder werd het 3-1. De doelpunten kwamen van Mariska Bosma, Silke van der Wal en Sam Bosma. Josefien Slump maakte haar debuut.

Drachtster Boys reisde voor nul minuten voetbal af naar Amsterdam. De uitwedstrijd tegen Os Lusitanos werd afgelast omdat er te veel hars op de vloer lag.

(Advertentie)
(Advertentie)